NORE ROAD

Nore Road, Portishead

  • http://www.studio-hive.co.uk/wp-content/uploads/2019/01/Kitchen.jpeg
  • http://www.studio-hive.co.uk/wp-content/uploads/2019/01/More-Stairs.jpeg
  • http://www.studio-hive.co.uk/wp-content/uploads/2019/01/Siding.jpg
  • http://www.studio-hive.co.uk/wp-content/uploads/2019/01/Stairs.jpeg

Nore Road is bespoke residential redevelopment undertaken for a private client. Planning permission was received in 2017 for a large single story extension to the rear, addition of a new single garage to the front, and re-cladding of the external envelope. Whole house refurbishment was completed in 2018, which totally transformed this charming house.
The site has a relatively steep topography rising up towards the building and on towards the woodland behind (to the south). The existing dwelling had accommodation on three levels; the basement, which included the single garage, store and playroom; the ground floor with family living, utility and single bedroom; and the first floor with three bedrooms, and family bathroom. The attic served as a storage space.
The owners held an ambition to ensure a positive contribution was made to the environment and street scene around the property. The design quality of the house, the choice of materials and build quality, were paramount. As well as this being an opportunity to improve the visual appearance of the house, the renovation provided a new level of insulation for the home, as the former home was not well insulated, generating a very poor U value.
The extension of the ground floor accommodation created an elegant and modern kitchen/ dining/family room, connected to the garden with seamless inside/ outside living space, as well as an additional study and shower room. To the rear, the roof extended with Brise-soleil over the patio area for solar shading. The new single garage by the roadside allowed the creation of an additional living space and snug in the basement. Dormer windows at roof level created additional head height within the attic for a more accessible storage space that may be used for living accommodation in the future.
A bespoke Italian kitchen by ‘Polyform’ was installed by Steven Neal associates to complement the house features and the bespoke joinery throughout.

DESIGN TEAM:

Architects: Angus Meek Architects / Studio HIVE designers
Planners: Studio HIVE
Civil, Structural: Rise
Mechanical Engineers: Brodie Partnership
QS: Studio HIVE

  • Screenshot 2019-01-28 at 15.29.10-min
  • Dean_Street_Front_HR
  • Nore Road
  • WSM RFC - CGI Grandstand_11 - Photo
  • nursery photo
  • Brixham Studios - Initial Study P7
  • Cave Street
  • Filton
  • Ensleigh IMGS-03
  • DeepCut IMGS-02