BRIXHAM STUDIOS

Brixham Car park, Brixham

Studio HIVE is working in Partnership with JLL and the Torbay Development Agency on the options for the regeneration of an existing car park owned by the Brixham Town Council.
Brixham Studios is a ‘temporary’ scheme that aims to regenerate a former gasworks site into a creative space for local, independent businesses. The scheme aims to provide start-ups working in food, retail, design and social enterprise with space to be creative and thrive, together with much need town centre housing, whilst enabling the positive meanwhile use of underutilised land right in the centre of the town.
The vision for the Brixham Studios development is a destination concept, to create a social hub for entertainment, culture, work and play in low cost and sustainable spaces. Rather than compete against the existing local commercial offerings, the aim is for Brixham Studios to provide space for start-up hospitality, workshops, offices and retail outlets, enhancing the offering in Brixham which is already well known for its independent artisan retail scene.
Studio HIVE led the business planning of the project ad identified the potential uses, the design solution and the basis of the strategy to take this project forward.

DESIGN TEAM:

Architects: Alec French partnership
Business plan Coordination: Studio HIVE
Design Management: Studio HIVE

  • Screenshot 2019-01-28 at 15.29.10-min
  • Dean_Street_Front_HR
  • Nore Road
  • WSM RFC - CGI Grandstand_11 - Photo
  • nursery photo
  • Brixham Studios - Initial Study P7
  • Cave Street
  • Filton
  • Ensleigh IMGS-03
  • DeepCut IMGS-02